25 креативни примера за Back To Top бутони

Уебсайтът представя вас и вашия бизнес, затова всеки детайл от него трябва да носи творчески заряд, включително и линковете за връщане към началото на страницата (Back To Top бутоните). Всъщност, според някои анализатори, този линк е може би един от най-важните моменти в уеб дизайна, и ако той създава неподходящо настроение в потребителя, това може да повлияе на общото впечатление от страниците.

По тази причина, понякога е доста забавно да се видят начините, по които дизайнерите експериментират и наблюдават реакциите на потребителите. В едно скорошно проучване за ползваемост е установено, че когато страниците съдържат много информация, потребителят се обезсърчава от дългото скролиране. По тази причина, в сайтове, които съдържат препратки в началото на страницата, връщането към началната част помага за намирането на онова, което се търси директно.

Стандартният начин е поставянето на текстови линкове, но можете и да използвате анимация, за да направите нещата по-интересни. Има много начини за това, включително и JavaScript плъгини, като jQuery plugin ScrollTo например.

Ето защо, винаги са се намирали дизайнери, които да открият нови начини, за да се изразяват, и да създават нови тенденции и техники, с които да се отличават от останалите. Днес, дизайнът е вече средство за комуникация, а уеб дизайнът е добре дефинирана платформа за предтсавяне на съдържание. Думи като ‘добър’ и ‘лош’ не са актуални. Актуално е само ‘различното’.

Instantshift представя някои доста красиви и творчески начини за поставянето на такава връзка. Разгледайте предложенията, за да намерите онова, което е най-подходящо за вас. Идеята тук не е да  копирате на 100 % някое от предложенията, а да ‘стимулирате’ творческите сили в себе си, и да позволите на въображението ви да работи за вас.

 

1. Stuffandnonsense

2. Rapidxhtml

3. Dawghousedesignstudio

4. Visitmix

5. Visualboxsite

6. Leihu

7. Kinoz

8. Squarefactor

9. Meshu

10. Friml

11. Blogfullbliss

12. Moustacheme

13. Ftdesigner

14. Two24studios

15. Toggle

16. Monsterpreneurs

17. Spicydesign

18. Dannyblackman

19. Bubblessoc

20. Delugestudios

21. Gpacheco

22. Dreamerlines

23. Taufiq-ridha

24. Chigarden

25. Incayellow

 

Източник: Digital.bg